Ga naar de inhoud
Home » Alle Voedselmenu’s » Top 10 Beste Vegan Restaurants Amsterdam, Nederland

Top 10 Beste Vegan Restaurants Amsterdam, Nederland

In dit artikel bespreken we de Top 10 beste Vegan Restaurants Amsterdam. Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat bekend om zijn gevarieerde en bloeiende culinaire landschap. In de afgelopen jaren heeft de stad een aanzienlijke stijging gezien in de populariteit van veganisme en een toenemende vraag naar plantaardige eetgelegenheden. Deze enorme belangstelling heeft geleid tot de opkomst van een levendige veganistische restaurantscene in Amsterdam, die tegemoet komt aan de voorkeuren en waarden van zowel veganisten als niet-veganisten. Van gezellige cafés tot luxe eetgelegenheden, er is een breed scala aan veganistische restaurants in Amsterdam met innovatieve en heerlijke plantaardige gerechten.

Veganisme, als levensstijl en voedingskeuze, heeft brede erkenning gekregen voor zijn ethische, milieu- en gezondheidsvoordelen. Door zich te onthouden van de consumptie van dierlijke producten, dragen veganisten bij aan dierenwelzijn, verkleinen ze hun ecologische voetafdruk en promoten ze duurzame praktijken. De gezondheidsvoordelen van een veganistisch dieet, zoals een lager risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker, hebben ook de aandacht getrokken. Naarmate het bewustzijn van deze voordelen blijft groeien, neemt ook de vraag naar veganistische opties in restaurants toe. Amsterdam, met zijn vooruitstrevende en bewuste bevolking, is getuige geweest van een golf van veganisme en een overeenkomstige toename van het aantal veganistische eetgelegenheden.

Top 10 Vegan Restaurants Amsterdam

1. Dante Kitchen & Bar

Zeker. Dante Kitchen & Bar is een restaurant in Amsterdam, Nederland dat Italiaanse en Amerikaanse gerechten serveert. Het is gelegen in de wijk Spuistraat, een populaire buurt voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het restaurant staat bekend om zijn grote selectie wijnen, het openluchtterras en de levendige sfeer.
Dante Kitchen & Bar werd in 1988 opgericht door Herman Brood, een Nederlandse rockmuzikant. Het restaurant heette oorspronkelijk “Dante’s Inferno”, maar de naam werd in 2004 veranderd in “Dante Kitchen & Bar”. Het restaurant is in verschillende publicaties verschenen, waaronder The New York Times, The Guardian en Time Out.

Het menu van Dante Kitchen & Bar biedt een verscheidenheid aan Italiaanse en Amerikaanse gerechten, waaronder pasta, pizza, hamburgers en steaks. Het restaurant heeft ook een ruime keuze aan salades, voorgerechten en desserts. De wijnkaart bij Dante Kitchen & Bar is uitgebreid, met meer dan 900 wijnen van over de hele wereld. Daarom behoort dit restaurant tot de Top Beste Vegan Restaurants Amsterdam.

Adres: Spuistraat 320, 1012 VX Amsterdam, Netherlands

Telefoon: +31 20 846 623

restaurant amsterdam noord

2.Aedes

Aedes-muggen zijn een groep muggen waarvan bekend is dat ze verschillende ziekten overdragen, waaronder knokkelkoorts, gele koorts, zika en chikungunya. Er zijn verschillende soorten Aedes-muggen die in Nederland voorkomen, waaronder:

Aedes aegypti Dit is de meest voorkomende Aedes-mug in Nederland. Het is een kleine, zwart-witte mug die bekend staat om zijn bijtgedrag overdag. Aedes aegypti is een vector van dengue, gele koorts, zika en chikungunya.
Aedes albopictus Deze mug wordt ook wel de Aziatische tijgermug genoemd. Het is een grotere mug dan Aedes aegypti en heeft zwarte en witte strepen op zijn lichaam. Aedes albopictus is een vector van dengue, gele koorts en chikungunya.
Aedes japonicus Deze mug wordt ook wel de Aziatische bosmug genoemd. Het is een grote, bruine mug die bekend staat om zijn vermogen om lange afstanden te vliegen. Aedes japonicus is een vector van het West-Nijlvirus en het Usutu-virus.
In 2010 werd de eerste Aedes-mug in Nederland ontdekt. Sindsdien zijn er meerdere meldingen geweest van Aedes-muggen in ons land. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert regelmatig onderzoeken uit naar de aanwezigheid van Aedes-muggen in het land.

Adres: Professor Tulpstraat 23, 1018 GZ Amsterdam, Netherlands

Telefoon: +31 20 330 5600

3. SOIL Vegan Café – WEST

SOIL Vegan Café – WEST is een veganistisch restaurant in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in de wijk Oud West, aan de Bilderdijkstraat 141. Het restaurant heeft een gezellige en ontspannen sfeer, met bakstenen muren en houten meubilair. Het menu biedt een verscheidenheid aan veganistisch comfortvoedsel, zoals hamburgers, mac en kaas en pizza’s. Er is ook een verscheidenheid aan salades, sandwiches en wraps. Het restaurant heeft ook een complete bar met een selectie veganistische bieren, wijnen en cocktails.
SOIL Vegan Café – WEST is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het is geopend voor lunch en diner en heeft ook een weekendbrunchmenu. Het restaurant heeft een waardering van 4,5 sterren op Google, gebaseerd op meer dan 530 beoordelingen. Daarom behoort het restaurant SOIL Vegan Café tot de beste vegan restaurants Amsterdam.

Adres: Bilderdijkstraat 141, 1053 KN Amsterdam, Netherlands

4. Vegan Junk Food Bar

Zeker. Vegan Junk Food Bar (VJFB) is een keten van veganistische junkfoodrestaurants in Nederland. Ze hebben 10 vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.
Het menu biedt een verscheidenheid aan veganistische versies van klassieke junkfoodgerechten, zoals hamburgers, friet, uienringen en milkshakes. Ze hebben ook een selectie veganistische salades en wraps.

VJFB staat bekend om zijn levendige sfeer en vriendelijke personeel. De restaurants zijn versierd met graffiti-muurschilderingen en er wordt vaak hiphopmuziek gespeeld.

Adres: Reguliersdwarsstraat 57, 1017 BK Amsterdam, Netherlands

Telefoon: +31 6 28474157

5.Mooshka Vegan Soul Food

Mooshka Vegan Soul Food is een 100% veganistisch restaurant in Amsterdam, Nederland dat een verscheidenheid aan Afrikaans-Caribische gerechten serveert. Het menu biedt alles, van hamburgers en friet tot Ethiopische injera en gemarineerde kip. Mooshka heeft ook een ruime keuze aan milkshakes en smoothies.

Het restaurant bevindt zich in de Pijp, een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Mooshka is een informele eetgelegenheid met een relaxte sfeer. Het personeel is vriendelijk en het eten is heerlijk.

Adres: Van Woustraat 110H, 1073 LS Amsterdam, Netherlands

Telefoon:  +31 20 845 7806

6.Veganees

Veganisme wordt steeds populairder in Nederland en er zijn nu veel veganistische restaurants en cafés om uit te kiezen. Hier zijn een paar van de beste veganistische restaurants van Nederland:

Las Vegan in Amsterdam is een populaire spot voor vegan comfort food. Ze hebben een breed scala aan gerechten, waaronder hamburgers, pizza’s en pastagerechten.
Hearth in Amsterdam is een chiquer veganistisch restaurant. Ze bieden een degustatiemenu dat per seizoen verandert.

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 45H, 1054 BS Amsterdam, Netherlands
Telefoon: +31 20 303 9567

7.Vegan Junk Food Bar

Zeker. Vegan Junk Food Bar is een keten van veganistische fastfoodrestaurants in Nederland. Ze hebben vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Het menu biedt een verscheidenheid aan favorieten voor veganistisch junkfood, zoals hamburgers, friet, uienringen en milkshakes. Ze hebben ook een selectie veganistische bieren en cocktails.
De restaurants hebben een hippe en trendy sfeer, met graffitimuren, felle kleuren en hiphopmuziek. Ze zijn een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Adres: Marie Heinekenplein 9, 1072 MH Amsterdam, Netherlands
 
Telefoon:  +31 6 18955002

8. De Waaghals

De Waaghals is een vegetarisch en veganistisch restaurant in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in de Oude Pijp en bestaat sinds 1987. Het restaurant staat bekend om zijn creatieve en seizoensgebonden gerechten, gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het menu verandert regelmatig, maar u kunt altijd een verscheidenheid aan opties verwachten, waaronder salades, soepen, pastagerechten en hoofdgerechten. De Waaghals heeft ook een ruime keuze aan biologische wijnen en een ontspannen en gastvrije sfeer.

Adres: Frans Halsstraat 29, 1072 BK Amsterdam, Netherlands
Telefoon: +31 20 679 9609

9. Hearth

Het woord “haard” in het Nederlands is “haard”. Het kan verwijzen naar de fysieke open haard of kachel in een huis, of het kan meer figuurlijk worden gebruikt om naar het huis zelf of naar het gezin te verwijzen.

In Nederland hebben haarden een lange geschiedenis. Oorspronkelijk werden ze gebruikt om te koken en te verwarmen, maar ze werden ook een symbool van huis en gezin. In veel Nederlandse schilderijen en prenten wordt de haard afgebeeld als het middelpunt van het huis, waar mensen samenkomen om te koken, eten en gezelligheid.

Haarden zijn tegenwoordig nog in veel Nederlandse huizen te vinden, al worden ze niet meer zo vaak gebruikt om in te koken. Ze behouden echter nog steeds hun symbolische betekenis als een plaats van warmte, troost en saamhorigheid.

 
Adres: Camperstraat 26H, 1091 AG Amsterdam, Netherlands
Telefoon: +31 6 19284170

10. Bonboon

Bonboon is een veganistisch restaurant gelegen op het KNSM-eiland in Amsterdam, Nederland. Het is in 2014 opgericht door Daphne van der Lee en staat bekend om zijn heerlijke en creatieve veganistische gerechten, evenals de warme en gastvrije sfeer.

Het menu bij Bonboon wisselt per seizoen, maar biedt altijd een verscheidenheid aan smaakvolle en bevredigende gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. Enkele van de kenmerkende gerechten zijn de geroosterde bloemkool met tahindressing, de asperges met erwtenpuree en truffelolie en de chocolade lavacake met kokosijs.

Bonboon heeft ook een zorgvuldig samengestelde wijnkaart, met een focus op natuurlijke en biologische wijnen. Het restaurant biedt ook een verscheidenheid aan veganistische bieren en cocktails.

Naast het heerlijke eten staat Bonboon ook bekend om haar inzet voor duurzaamheid. Het restaurant gebruikt waar mogelijk gerecyclede materialen en de keuken werkt op zonne-energie. Bonboon is ook lid van de 1% for the Planet-organisatie, wat betekent dat het 1% van zijn winst doneert aan het milieu.

Adres: Piraeusplein 59, 1019 NM Amsterdam, Netherlands
Telefoon: +31 6 18098855

Vegan Restaurant Amsterdam Centrum

1. Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar is een keten van veganistische restaurants in Nederland die heerlijke en innovatieve veganistische versies van klassieke junkfoodgerechten serveert. Het menu biedt alles, van hamburgers en friet tot mac en kaas en milkshakes. De restaurants hebben een leuke en funky sfeer en het eten is altijd vers en lekker. Daarom behoort restaurant Vegan Junk Food Bar tot de beste veganistische restaurants Amsterdam.

Address : Marie Heinekenplein 9, 1072 MH Amsterdam, Nederland

Phone : +31 6 18955002

2. Mr. & Mrs. Watson

Zeker. Mr. & Mrs. Watson is een plantaardig kaasmerk gevestigd in Amsterdam, Nederland. Ze zijn in 2016 opgericht door het man-vrouw-team, Jip van der Linden en Annelies van der Veen, die heerlijke en toegankelijke plantaardige kaasalternatieven wilden creëren.

Het bedrijf begon als veganistisch restaurant in Amsterdam Oost, maar breidde zich al snel uit naar de retailmarkt. Hun kazen zijn nu verkrijgbaar in meer dan 500 winkels in heel Nederland, evenals in geselecteerde retailers in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De kazen van Mr. & Mrs. Watson worden gemaakt met een verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten, waaronder cashewnoten, amandelen en tuinbonen. Ze zijn ook gefermenteerd, waardoor ze een meer traditionele kaassmaak krijgen. Het bedrijf biedt een breed scala aan kazen, waaronder cheddar, gouda, mozzarella en blauwe kaas.

Naast hun kazen verkoopt Mr. & Mrs. Watson ook allerlei andere plantaardige producten, zoals spreads, dips en sauzen. Ze hebben ook een reeks veganistische desserts, waaronder cheesecake en ijs.

Address: Molenkade 46, 1115 AC Duivendrecht, Nederland

 

3. Deer Mama

Zeker. Deer Mama is een veganistisch restaurant in Amsterdam, Nederland. Het zit in de wijk De Pijp, aan de Ceintuurbaan 71. Het restaurant is in 2018 geopend door twee vriendinnen, Lisa van Dongen en Annelies Wezenberg.

Deer Mama serveert een verscheidenheid aan veganistische gerechten, waaronder hamburgers, pizza’s, pasta’s, salades en desserts. De ingrediënten zijn allemaal lokaal geproduceerd en het menu wisselt per seizoen. Het restaurant heeft ook een complete bar met een selectie bieren, wijnen en cocktails.

Deer Mama wordt geprezen om het heerlijke eten, de vriendelijke bediening en de gezellige sfeer. Het is in verschillende publicaties verschenen, waaronder The Guardian, Vegetarische Times en Time Out Amsterdam. Daarom behoort restaurant Deer Mama tot de beste vegan restaurants Amsterdam.

Address : Ceintuurbaan 71, 1072 EW Amsterdam, Nederland

Phone :+31 20 233 4882

4.Golden Temple

The Golden Temple, ook wel bekend als De Gouden Tempel, is een gerenommeerd veganistisch restaurant in Amsterdam, Nederland. Het heeft zichzelf gevestigd als een prominente bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar heerlijke en gezonde eetervaringen op basis van planten.

Gelegen in het hart van Amsterdam, vlakbij het beroemde Leidseplein, biedt de Gouden Tempel een unieke en serene sfeer geïnspireerd door oosterse spiritualiteit en tradities. Het interieur van het restaurant is versierd met prachtige muurschilderingen, ingewikkeld houtwerk en gezellige zitplaatsen, waardoor een rustige ambiance wordt gecreëerd waar gasten van hun maaltijden kunnen genieten.

De Gouden Tempel staat bekend om zijn toewijding aan het bieden van een gezonde, biologische en vegetarische keuken. Het menu is volledig plantaardig en biedt een breed scala aan gerechten, waaronder veganistische versies van internationale klassiekers, creatieve fusioncreaties en voedzame ayurvedisch geïnspireerde maaltijden. De chef-koks van de Golden Temple geven prioriteit aan het gebruik van lokaal geproduceerde, seizoensgebonden en biologische ingrediënten om de hoogste kwaliteit en versheid in hun bereidingen te garanderen. Daarom behoort restaurant Golden Temple tot de beste vegan restaurants Amsterdam.

Address :Utrechtsestraat 126, 1017 VT Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 626 8560

restaurant amsterdam noord

5. DopHert

DopHert is een vegan restaurant gevestigd in Leeuwarden, Nederland. Het is in 2015 opgericht door Martijn Dopher en Tjitske Pieters. Het restaurant serveert een verscheidenheid aan veganistische gerechten, waaronder hamburgers, pizza’s, pastagerechten en salades. DopHert heeft ook een bar die een verscheidenheid aan veganistische bieren, wijnen en cocktails serveert.

Het restaurant is gelegen in het centrum van Leeuwarden, vlakbij de Oldehove. Het is een klein, gezellig restaurant met een warme sfeer. Het personeel is vriendelijk en goed geïnformeerd over het veganistische menu.

Dophert is een populair restaurant bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Het is vooral populair voor lunch en diner. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Address : Spaarndammerstraat 49-H, 1013 ST Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 752 0581

Vegan Friendly Restaurants Amsterdam

1.Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar (VJFB) is een keten van veganistische junkfoodrestaurants in Nederland. Ze hebben 5 locaties in Amsterdam, 1 in Rotterdam en 1 in Eindhoven. De restaurants staan bekend om hun creatieve en heerlijke veganistische versies van klassieke junkfoodgerechten, zoals hamburgers, patat en milkshakes.

VJFB is in 2015 opgericht door twee vrienden, Dennis Broekmans en Martijn Bijlsma. Ze werden geïnspireerd om een veganistisch junkfoodrestaurant te creëren nadat ze zich realiseerden dat er een gebrek aan goede veganistische opties beschikbaar was in Amsterdam. De missie van het bedrijf is om “te leiden en te innoveren met duurzame authenticiteit, mensen te verbinden en samen te brengen om te genieten van futuristisch Vegan Junk Food op onze VJFB-manier.”

De VJFB-restaurants hebben een levendige en stedelijke sfeer. De muren zijn bedekt met graffiti en de muziek is hiphop en R&B. De restaurants staan ook bekend om hun vriendelijke en gastvrije personeel.

Address : Marie Heinekenplein 9, 1072 MH Amsterdam, Nederland

Phone : +31 6 18955002

2.Meatless District

Meatless District is een 100% plantaardig restaurant in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in de Bilderdijkstraat, in het hart van Oud West. Het restaurant serveert brunch, lunch en diner en heeft een grote verscheidenheid aan veganistische gerechten op het menu staan.

Enkele van de meest populaire gerechten bij Meatless District zijn de bagel met gerookte “zalm”, de paella, de courgettesalade en de vegan burgers. Het restaurant heeft ook een volledige bar, met een brede selectie veganistische wijnen, cocktails en bieren.

Meatless District is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het restaurant heeft een levendige en gezellige sfeer en het personeel is vriendelijk en deskundig. Als je op zoek bent naar een heerlijke en bevredigende veganistische maaltijd in Amsterdam, dan is Meatless District een. Daarom behoort restaurant Meatless District tot de beste vegan restaurants Amsterdam. geweldige optie.

Address : Bilderdijkstraat 65-67, 1053 KM Amsterdam, Nederland

Phone :  +31 20 722 0804

3. Dophert

Er zijn twee plaatsen in Nederland die Dophert heten. Het ene is een dorp in de gemeente Leeuwarden, Friesland, en het andere is een veganistisch restaurant in Amsterdam.

Het dorp Dophert ligt in het noordoosten van Nederland, op ongeveer 10 kilometer van de stad Leeuwarden. Het heeft een bevolking van ongeveer 200 mensen en staat bekend om zijn traditionele Friese cultuur. Het dorp herbergt een aantal historische gebouwen, waaronder een windmolen en een kerk.

Het veganistische restaurant DopHert bevindt zich in de Jordaan in Amsterdam. Het is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen en staat bekend om zijn creatieve en heerlijke veganistische gerechten. Het restaurant heeft ook een grote selectie veganistische wijnen en bieren.

Address : Spaarndammerstraat 49-H, 1013 ST Amsterdam, Nederland

Phone :  +31 20 752 0581

4. The Dutch Weed Burger Joint

The Dutch Weed Burger Joint is een veganistisch fastfoodrestaurant in Amsterdam, Nederland. Het is de vlaggenschiplocatie van The Dutch Weed Burger, een bedrijf dat plantaardig voedsel produceert verrijkt met zeewier en microalgen.

Het menu van het restaurant biedt een verscheidenheid aan hamburgers, nuggets, friet en andere gerechten gemaakt met ingrediënten met zeewier. De kenmerkende Dutch Weed Burger wordt gemaakt met een pasteitje van bonen en zeewier, gegarneerd met sla, tomaat, ui en een speciale saus. De Sea Nuggets zijn knapperige gefrituurde nuggets gemaakt met rijst, tuinbonen en zeewier. En de SeaSticks zijn een duurzame en lekkere vervanger van vissticks, gemaakt met zeewier en zeesla.

Naast het eten promoot The Dutch Weed Burger Joint ook een plantaardige levensstijl. Het motto van het restaurant is “Serving positive change” en het heeft tot doel mensen te inspireren om meer plantaardig voedsel te eten voor de gezondheid van de planeet. Daarom behoort restaurant The Dutch Weed Burger Joint tot de beste vegan restaurants Amsterdam.

Address : Nicolaas Beetsstraat 47 H, 1053 RJ Amsterdam, Nederland

Phone :  +31 6 24857639

5. Mr. & Mrs. Watson

Mr. & Mrs. Watson is een plantaardig kaasmerk en restaurant in Amsterdam, Nederland. Ze zijn in 2016 opgericht door twee vrienden, Joost de Vries en Jasper van der Putten, die veganistische kaas wilden maken die zowel lekker als voedzaam was.

Het bedrijf begon als een klein restaurant in Amsterdam-Oost, maar groeide snel in populariteit en begon hun kazen te verkopen in supermarkten en online. In 2019 wonnen ze de prijs “Vegan Startup of the Year” van de Nederlandse Vegetarische Vereniging.

De kazen van Mr. & Mrs. Watson worden gemaakt van een verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten, waaronder cashewnoten, amandelen en kokosolie. Ze zijn ook vrij van gluten, soja en geraffineerde suikers. De kazen van het bedrijf zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder cheddar, gouda, mozzarella en brie.

Address :

 Molenkade 46, 1115 AC Duivendrecht, Nederland

 

Vegan Restaurant Amsterdam West

1.Meatless District

Meatless District is een 100% plantaardig restaurant in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in de Bilderdijkstraat, in het hart van Oud West. Het restaurant serveert brunch, lunch en diner en heeft een grote verscheidenheid aan veganistische gerechten op het menu staan.

Enkele van de meest populaire gerechten bij Meatless District zijn de bagel met gerookte “zalm”, de paella, de courgettesalade en de vegan burgers. Het restaurant heeft ook een volledige bar, met een verscheidenheid aan veganistische wijnen, cocktails en bieren.

Meatless District is een geweldige plek voor een heerlijke en bevredigende veganistische maaltijd. Het eten is vers en lekker, en de service is uitstekend. Het restaurant is ook erg gastvrij voor zowel veganisten als niet-veganisten.

Adress : Bilderdijkstraat 65-67, 1053 KM Amsterdam, Nederland

Phone :  +31 20 722 0804

2.Dophert

Er zijn twee mogelijke dingen waarnaar u zou kunnen verwijzen als u zegt “Dophert in Nederland”.

De eerste is een huwelijksakte tussen Martijn Dopher en Tjitske Pieters die plaatsvond op 29 november 1733 in Leeuwarden, Nederland. Dit archief is te vinden op de website van Open Archieven.

De tweede is een veganistisch restaurant genaamd DopHert dat is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Dit restaurant serveert een verscheidenheid aan veganistische gerechten, waaronder hamburgers, pizza’s en pasta’s. Ze hebben ook een complete bar en bieden een scala aan veganistische bieren, wijnen en cocktails.

Als u de huwelijksakte bedoelt, dan kan ik u vertellen dat Martijn Dopher in 1712 in Leeuwarden is geboren en Tjitske Pieters in 1715 in Stiens is geboren. Ze trouwden in de Grote Kerk in Leeuwarden en kregen samen 10 kinderen.

Address :Spaarndammerstraat 49-H, 1013 ST Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 752 0581

3.De Veganistische Snackbar

De Veganistische Snackbar is een veganistische snackbar in Rotterdam, Nederland. Het maakt deel uit van poppodium Rotown en is van woensdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 21.00 uur. Op de kaart staan oer-Hollandse hapjes, zoals frites, kroketten en bitterballen, allemaal gemaakt met plantaardige ingrediënten. Ze hebben ook een selectie veganistische sushi, salades en kommen.

De Veganistische Snackbar is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen en heeft lovende kritieken gekregen van zowel critici als gasten. Het eten is heerlijk, de prijzen zijn redelijk en de sfeer is leuk en ontspannen. Als je op zoek bent naar een heerlijke en bevredigende veganistische maaltijd in Rotterdam, dan is De Veganistische Snackbar een geweldige optie.

Address :Reguliersdwarsstraat 57, 1017 BK Amsterdam, Nederland

Phone : +31 6 28474157

4.Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar is een keten van veganistische restaurants in Nederland. Ze serveren een verscheidenheid aan “futuristische” junkfood, allemaal gemaakt met plantaardige ingrediënten. Hun menu bestaat uit hamburgers, friet, mac en kaas, milkshakes en meer.
De restaurants hebben een hippe en trendy sfeer, met graffitimuren, funky verlichting en hiphopmuziek. Ze staan ook bekend om hun vriendelijke en gastvrije personeel.

Vegan Junk Food Bar heeft meerdere locaties in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ze hebben ook een locatie in Barcelona, Spanje.

Address : Staringplein 22, 1054 VL Amsterdam, Nederland

 

5.Deer Mama

Deer Mama is een veganistisch restaurant in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in de wijk De Pijp, die bekend staat om zijn bruisende uitgaansleven en diverse aanbod aan restaurants. Het restaurant is in 2018 opgericht door twee vrienden, Esther en Annemiek. Ze wilden een ruimte creëren waar mensen konden genieten van heerlijk veganistisch eten in een ontspannen en vriendelijke sfeer.

Op de kaart van Deer Mama staan verschillende gerechten geïnspireerd op de Aziatische keuken. Enkele van de meest populaire items zijn de pad thai, de veganistische ramen en de dumplings. Het restaurant heeft ook een ruime keuze aan veganistische desserts, zoals de chocoladetaart en de cheesecake.

Deer Mama wordt geprezen om het heerlijke eten, de vriendelijke service en de gastvrije sfeer. Het is opgenomen in verschillende publicaties, waaronder The Guardian en Time Out Amsterdam. Het restaurant heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Vegconomist’s “Best Vegan Restaurants in the Netherlands” award in 2019.

Address : Ceintuurbaan 71, 1072 EW Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 233 4882

Vgan Restaurant Amsterdam Oost

1.DopHert

Er zijn twee plaatsen in Nederland die DopHert heten. De ene is een veganistisch restaurant in Amsterdam en de andere is een huwelijksakte uit 1733.

Het veganistische restaurant DopHert is gevestigd aan de Haarlemmerdijk 107 in Amsterdam. Het opende in 2017 en staat bekend om zijn creatieve en heerlijke veganistische gerechten. Het menu wisselt per seizoen, maar u kunt altijd een verscheidenheid aan opties verwachten, waaronder hamburgers, pastagerechten en salades. DopHert heeft ook een volledige bar, met een selectie veganistische bieren, wijnen en cocktails.

De huwelijksakte van Martijn Dopher en Tjitske Pieters is afkomstig uit de gemeente Leeuwarden in Nederland. Het is opgetekend op 29 november 1733. Martijn Dopher was een 28-jarige timmerman en Tjitske Pieters was een 24-jarige meid. Het stel trouwde in de Grote Kerk in Leeuwarden.

Address : Spaarndammerstraat 49-H, 1013 ST Amsterdam, Nederland

Phone :  +31 20 752 0581

2. Meatless District

Meatless District is een 100% plantaardig restaurant in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in de Bilderdijkstraat, in het hart van Oud West. Het restaurant serveert brunch, diner en snacks, en heeft een breed scala aan veganistische gerechten op het menu staan.

Enkele van de meest populaire gerechten bij Meatless District zijn de bagel met gerookte “zalm”, de paella, de courgettesalade en de vegan burgers. Het restaurant heeft ook een volledige bar, met een brede selectie veganistische wijnen, cocktails en bieren.

Meatless District is een geweldige optie voor veganisten, vegetariërs en iedereen die op zoek is naar een heerlijke en gezonde maaltijd. Het eten is vers en lekker, en de service is vriendelijk en attent. Het restaurant is ook erg populair bij de lokale bevolking en toeristen.

Address : Bilderdijkstraat 65-67, 1053 KM Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 722 0804

3.Mr. & Mrs. Watson

Mr. & Mrs. Watson was een veganistisch restaurant in Amsterdam dat zich specialiseerde in plantaardige kaas. Het werd in 2017 opgericht door het man-vrouw-team, Floris en Merel van de Meent. Het restaurant werd al snel populair en won in 2019 de Vegan Food Award voor ‘Beste Vegan Kaasrestaurant van Nederland’.

In 2023 kondigden Mr. & Mrs. Watson aan de deuren te sluiten. De eigenaren noemden een aantal factoren, waaronder de stijgende kosten van ingrediënten en arbeid, evenals de uitdagingen van het runnen van een restaurant tijdens de COVID-19-pandemie.

Ondanks de sluiting van het restaurant blijft het plantaardige kaasmerk van Mr. & Mrs. Watson online en in geselecteerde winkels verkrijgbaar. Het bedrijf heeft ook plannen aangekondigd om zijn productlijn uit te breiden met nieuwe smaken en soorten veganistische kaas.

Mr. & Mrs. Watson was een pionier in de plantaardige kaasindustrie en de sluiting ervan is een verlies voor de veganistische gemeenschap in Nederland. De nalatenschap van het bedrijf zal echter voortleven door zijn bekroonde kazen, waar mensen over de hele wereld van blijven genieten.

Address : Molenkade 46, 1115 AC Duivendrecht, Nederland

 

restaurant amsterdam noord

4.De Peper

De Peper is een op donaties gebaseerde, biologische veganistische volkskeuken en creatief centrum in Amsterdam, Nederland. Het werd in 2009 opgericht door een groep vrijwilligers die een ruimte wilden creëren waar mensen samen konden komen om heerlijk veganistisch eten te eten, belangrijke kwesties te bespreken en kunst te maken.

De Peper is elke zondag en af en toe op andere dagen geopend voor diner. Het menu verandert wekelijks, maar biedt altijd een verscheidenheid aan veganistische gerechten gemaakt met verse, biologische ingrediënten. Reserveren is verplicht en kan door te bellen naar 0685291006.

Naast het serveren van heerlijk eten, organiseert De Peper ook diverse evenementen, waaronder workshops, discussies en optredens. Recente gebeurtenissen waren onder meer een feministische discussie over het boek “Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men” van Caroline Criado Perez, en een optreden van het Amsterdamse feministische theatergezelschap Vrouwentheater.

 

Address :  Overtoom 301, 1054 HW Amsterdam, Nederland

Phone : +31 6 85291006

5. Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck is een volledig veganistisch café in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in het Westerparkgebied en staat bekend om zijn taarten, gebak, lunch, afternoontea, speciale koffie en thee en ontbijt. Het café is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Koffie ende Koeck is in 2013 opgericht door twee vriendinnen, Marieke en Marloes. De naam van het café betekent “koffie en cake” in het Nederlands. De missie van het café is om heerlijk en betaalbaar veganistisch eten en drinken te bieden in een gezellige en gastvrije sfeer.

De taarten en gebakjes van het café worden gemaakt met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Ze zijn ook allemaal glutenvrij en sojavrij. Enkele van de meest populaire taarten zijn de carrot cake, de chocolate cake en de red velvet cake. De zoete deegwaren zijn scones, muffins, croissants en pain au chocolat.

Het café biedt ook een verscheidenheid aan lunchopties, waaronder sandwiches, salades en kommen. De broodjes worden gemaakt met vers brood en beleg zoals avocado, hummus en falafel. De salades bevatten een verscheidenheid aan groenten, fruit en groenten. De kommen zijn gemaakt met quinoa, bruine rijst of linzen en gegarneerd met groenten, fruit en noten.

Address : Haarlemmerweg 175, 1051 LA Amsterdam, Nederland

 

Vegan Restaurant Amsterdam Zuid

1.Meatless District

Meatless District is een 100% plantaardig restaurant in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen in de Bilderdijkstraat, in het hart van Oud West. Het restaurant serveert brunch, lunch en diner en heeft een grote verscheidenheid aan veganistische gerechten op het menu staan.

Enkele van de meest populaire gerechten bij Meatless District zijn de bagel met gerookte “zalm”, paella, courgettesalade en veganistische hamburgers. Het restaurant heeft ook een complete bar met een selectie veganistische wijnen, cocktails en bieren.

Meatless District is een populaire plek voor zowel veganisten als niet-veganisten. Het eten is heerlijk en innovatief, en de sfeer is ontspannen en gastvrij. Als je op zoek bent naar een geweldige veganistische maaltijd in Amsterdam, dan is Meatless District een geweldige optie.

Address :  Bilderdijkstraat 65-67, 1053 KM Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 722 0804

2.The Dutch Weed Burger Joint

The Dutch Weed Burger Joint is a vegan restaurant in Amsterdam, Netherlands that serves burgers made with seaweed. The restaurant was opened in 2015 by Julianna van Velzen and Mark Reinders, who wanted to create a healthy and sustainable alternative to traditional beef burgers.

The Dutch Weed Burger is made with a patty of seaweed, chickpeas, and quinoa, and is topped with lettuce, tomato, onion, and a vegan sauce. The burger is also available in a gluten-free version.

In addition to burgers, the Dutch Weed Burger Joint also serves other vegan dishes, such as fries, salads, and shakes. The restaurant also has a full bar, with a selection of beers, wines, and cocktails.

The Dutch Weed Burger Joint is a popular spot for both locals and tourists. The restaurant has been featured in several publications, including The New York Times, The Guardian, and CNN.

Address :

Nicolaas Beetsstraat 47 H, 1053 RJ Amsterdam, Nederland
 

Phone :  +31 6 24857639

3. Vegabond

Vegabond is een veganistische lunchroom en winkel in Amsterdam, Nederland. Het werd in 2012 opgericht door Annelies Visser, die een ruimte wilde creëren waar mensen in een ontspannen en gastvrije sfeer konden genieten van heerlijk veganistisch eten en drinken.

Vegabond heeft een grote variatie aan veganistische gerechten op de kaart staan, waaronder salades, sandwiches, burgers, wraps en pizza’s. Ze hebben ook een selectie veganistische taarten, gebak en andere desserts. Naast eten verkoopt Vegabond ook verschillende veganistische producten, zoals cosmetica, kleding en huishoudelijke artikelen.

Vegabond is gevestigd in de Amsterdamse wijk Oud West, vlakbij het Westerpark. Ze zijn zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 20.00 uur.

Address :Czaar Peterstraat 106, 1018 PS Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 235 2156

restaurant amsterdam noord

4. Dophert 

De eerste is een veganistisch restaurant in Amsterdam. Het is een populaire plek voor veganisten en vegetariërs, en het serveert ook een verscheidenheid aan glutenvrije opties. Op het menu staan gerechten als tempehburgers, jackfruit-taco’s en veganistische lasagne. DopHert is geopend voor lunch en diner en heeft ook een klein winkelgedeelte waar je vegan snacks en producten kunt kopen.
De tweede is een achternaam die het meest voorkomt in de provincie Friesland. De naam zou zijn afgeleid van het Oudfriese woord “doepfert”, wat “dwerg” betekent. Er zijn een aantal historische gegevens van mensen met de achternaam Dophert, die teruggaat tot de 17e eeuw.

Address : Spaarndammerstraat 49-H, 1013 ST Amsterdam, Nederland

Phone : +31 20 752 0581

5. Mr. & Mrs. Watson

Mr. & Mrs. Watson was een plantaardige kaasmakerij en restaurant in Amsterdam, Nederland. Het werd in 2015 opgericht door twee vrienden, Floris en Sander, die gepassioneerd waren over het maken van heerlijke en innovatieve veganistische kazen. Het restaurant werd al snel een populaire plek voor zowel veganisten als niet-veganisten, en de kazen waren al snel verkrijgbaar in supermarkten door heel Nederland.

In 2023 kondigden de heer en mevrouw Watson aan dat het zijn restaurant zou sluiten om zich te concentreren op zijn detailhandel. De sluiting van het restaurant was een trieste dag voor veel fans, maar de kazen van het bedrijf blijven verkrijgbaar in supermarkten en online.

Mr. & Mrs. Watson stond bekend om zijn creatieve en smaakvolle kazen. Enkele van de meest populaire kazen waren de Oude Gouda, de Blauwe Kaas en de Gerookte Kaas. De kazen zijn gemaakt met een verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten, waaronder cashewnoten, amandelen en kokosolie.

Address : Molenkade 46, 1115 AC Duivendrecht, Nederland

 

Conclusie

In dit artikel hebben we de top 10 vegan restaurants in Amsterdam, Nederland, onderzocht. Deze restaurants zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun veganistische menu’s, klantrecensies en algehele reputatie. Elk etablissement biedt een unieke eetervaring met een verscheidenheid aan heerlijke plantaardige gerechten. Van innovatieve creaties tot klassieke veganistische gerechten, deze restaurants laten de diversiteit en creativiteit van de veganistische keuken in Amsterdam zien.
Als je veganist bent of gewoon geïnteresseerd bent in veganistisch eten, dan is Amsterdam een paradijs voor plantaardig dineren. De top 10 veganistische restaurants die in dit artikel worden uitgelicht, bieden een startpunt voor uw culinaire avonturen. Of je nu een Amsterdammer bent of een bezoeker van Amsterdam, we moedigen je aan om buiten je culinaire comfortzone te treden en het gevarieerde aanbod aan veganistische gerechten in de stad te proberen. Van levendige salades tot stevige hamburgers, van verrukkelijke desserts tot heerlijke veganistische kazen, er is voor elk wat wils.

Controleer ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *