Meteen naar de inhoud
Home » Alle Voedselmenu’s » New York Pizza Menu Prijzen Nederland 2023✅

New York Pizza Menu Prijzen Nederland 2023✅

New York Pizza Menu kunnen maar weinig steden de roem en reputatie van New York evenaren. De iconische pizzapunten van de stad, met hun knapperige dunne korst, pittige tomatensaus en royale toppings, zijn een wereldwijd voedselfenomeen geworden. Maar wat gebeurt er als je snakt naar die typische New Yorkse pizza-ervaring terwijl je in Nederland woont? Gelukkig hebben veel pizzeria’s in het land de pizzatrend in New Yorkse stijl omarmd en menu’s aangeboden die een eerbetoon zijn aan het culinaire erfgoed van de stad. In dit artikel gaan we dieper in op de New Yorkse pizzamenu-opties die in Nederland beschikbaar zijn en hoe ze zich verhouden tot de originele plakjes die in de Big Apple worden geserveerd.

New York Pizza Menu Prijzen Nederland

NEW YORK PIZZA POPULAIR MENU

MENU ITEMS VOEDSEL PRIJZEN
Double Pepperoni Pizza € 11,99
Chicken Pops € 5,99
Margherita Pizza € 9,99

NEW YORK ACTIEPIZZA’s

MENU ITEMS VOEDSEL PRIJZEN
Gyros Pizza € 11,99
Saté Pizza € 10,99
Ibiza Meatlovers Pizza € 10,99
Ibiza Veggie Light € 8,99

NEW YORK PIZZA 

MENU ITEMS VOEDSEL PRIJZEN
4 Cheese Pizza € 13,49
BBQ Bacon & Chicken pizza € 13,49
BBQ Chicken Pizza € 14,49
BBQ Meatlovers Pizza € 14,49
BBQ Mixed Grill € 14,49
Brooklyn Style Pizza € 13,49
Californian Veggie Pizza € 11,99
Double Pepperoni Pizza € 11,99
East Side Shoarma Pizza € 13,49
Downtown Döner Pizza € 14,49

NEW YORK PIZZA SALADS

MENU ITEMS VOEDSEL PRIJZEN
Green salad € 5,49
Salade Caprese € 5,49

NEW YORK PIZZA DESSERT

MENU ITEMS VOEDSEL PRIJZEN
New York Sweet Box € 10,99
Poffertjes € 2,99
Giant Chocolate Chip Cookie € 1,99
Chocolate Lava Cake € 2,99
Cinnamon Bread € 3,49

NEW YORK PIZZA DRANKEN

MENU ITEMS VOEDSEL PRIJZEN
Coca-Cola € 2,29
Coca-Cola Zero € 2,29
Fanta € 2,29
Chaudfontaine petfles 0,5 ltr € 2,15
Chaudfontaine bruisend € 2,15
Coca-Cola € 3,95
Coca-Cola Zero € 3,95
Fanta € 3,95
Sprite € 2,29
Lipton Ice Tea Green € 2,29

New York Pizza Menu NL

New York Pizza Near Me Menu Nederland

New York Pizza Menu Amsterdam

Amsterdam, de bruisende hoofdstad van Nederland, is al lang een hub voor de internationale keuken, en de pizzascene is daarop geen uitzondering. In de afgelopen jaren heeft Amsterdam een toestroom van pizzeria’s gezien die authentieke pizza’s in New Yorkse stijl aanbieden, waardoor de smaak van de Big Apple naar de Nederlandse hoofdstad wordt gebracht. Van klassieke kaas en pepperoni tot innovatieve toppings als truffelolie en bospaddenstoelen, deze pizzeria’s hebben voor elk wat wils. In dit artikel verkennen we de beste New Yorkse pizzamenu-opties die beschikbaar zijn in Amsterdam en duiken we in de geschiedenis en cultuur achter deze geliefde pizzastijl. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die de stad bezoekt, bereid je voor op een verrukkelijke pizza-reis.

Address : Leidsestraat 104, 1017 NT Amsterdam

New York Pizza Menu NL

New York Pizza Openingstijden

Monday, 11 am–1 am
Tuesday, 11 am–1 am
Wednesday, 11 am–1 am
Thursday, 11 am–3 am
Friday, 11 am–4 am
Saturday, 11 am–4 am
Sunday, 11 am–1 am

Over New York Pizza :

Pizza in New Yorkse stijl is een wereldwijd culinair fenomeen geworden, en Nederland is daarop geen uitzondering. De populariteit van deze pizzastijl in het land kan worden toegeschreven aan de knapperige dunne korst, de pittige tomatensaus en de royale toppings, waardoor het een favoriet troostmaaltijd is voor veel Nederlandse inwoners en toeristen.

Een van de belangrijkste aspecten van pizza in New Yorkse stijl is de korst. Het staat bekend om zijn dunne en knapperige textuur, die wordt bereikt door eiwitrijk meel, minimale gist en een langere fermentatietijd te gebruiken. Dit resulteert in een korst die knapperig is aan de buitenkant en taai aan de binnenkant, waardoor het perfect is om in tweeën te vouwen en te verslinden.

De tomatensaus die wordt gebruikt in pizza’s in New Yorkse stijl is ook uniek. Het is gemaakt met hele gepelde tomaten die met de hand worden geplet en gekruid met knoflook, olijfolie en zout. Deze eenvoudige maar smaakvolle saus vormt een aanvulling op de toppings zonder ze te overheersen, waardoor ze doorschijnen.

In Nederland hebben verschillende pizzeria’s de pizzatrend in New Yorkse stijl omarmd en menu’s aangeboden die een eerbetoon zijn aan het culinaire erfgoed van de stad. Laten we enkele van de meest populaire New Yorkse pizzamenu-opties die in het land beschikbaar zijn eens nader bekijken.

Als eerste op de lijst staat de klassieke kaaspizza. Deze pizza heeft een dunne korst, tomatensaus en mozzarella kaas. Het is een eenvoudige maar heerlijke pizza die de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten laat zien. Sommige pizzeria’s bieden ook variaties op deze pizza aan, zoals de margherita, met verse basilicumblaadjes, en de bianca, die is belegd met ricotta en knoflook.

De volgende is de pepperoni-pizza, een hoofdbestanddeel van pizza in New York-stijl. Deze pizza bestaat uit plakjes pittige pepperoni bovenop een laag tomatensaus en gesmolten mozzarella. De pepperoni voegt een kick van smaak en warmte toe aan de pizza, waardoor het een publiekstrekker wordt.

Een andere populaire topping voor pizza in New Yorkse stijl is worst. Deze pizza bestaat uit plakjes Italiaanse worst bovenop de tomatensaus en kaas. De worst voegt een hartige smaak en een vlezige textuur toe aan de pizza, waardoor het een stevige en bevredigende optie is.

Voor degenen die iets avontuurlijkers willen proberen, bieden veel pizzeria’s in Nederland innovatieve toppings die een draai geven aan de klassieke New Yorkse pizza. Enkele populaire opties zijn rucola en prosciutto, die de bitterheid van rucola combineren met de zoute smaak van prosciutto, en bospaddenstoelen- en truffelolie, die een vleugje luxe aan de pizza toevoegt met zijn aardse smaak en aroma.

Naast de toppings is de korst ook een cruciaal aspect van de pizza in New York-stijl. Het is essentieel voor het bereiken van de knapperige maar toch taaie textuur die kenmerkend is voor deze pizzastijl. Veel pizzeria’s in Nederland hebben geïnvesteerd in op maat gemaakte ovens die hoge temperaturen kunnen bereiken, waardoor de pizza snel en gelijkmatig gaart.

Over het algemeen is pizza in New Yorkse stijl een geliefd troostmaaltijd geworden voor veel Nederlandse inwoners en toeristen. De dunne en knapperige korst, pittige tomatensaus en royale toppings maken het een go-to-optie voor elke pizzaliefhebber. Als je in Nederland bent en zin hebt in een voorproefje van de Big Apple, bekijk dan zeker enkele van de fantastische New Yorkse pizzamenu-opties die in het land beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *